• Brza isporuka
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

Što je atopijski dermatitis?

Atopijski dermatitis se prema današnjim saznanjima pojavljuje kod osoba koja su naslijedile sklonost atopiji. Znanstvenici su utvrdili da je vjerojatnost nastanka atopijskog dermatitisa povećana za 40% do 50% ako jedan roditelj ima atopijski dermatitis, a ako oba roditelja imaju atopijski dermatitis tada je vjerojatnost da će njihova djeca imati ovu kožnu bolest čak 50% do 80%.

Također je utvrđeno da će se prevencijom, odnosno adekvatnom njegom suhe kože emolijentima i to već od rođenja može odgoditi pojava atopijskog dermatitisa za 30% do 50%.

Zato se preporučuje u obiteljima s genetskom sklonošću atopijskom dermatitisu i alergijama, da se djeca od prvih dana života redovito njeguju s proizvodima koji su posebno prilagođeni za osjetljivu, suhu i atopijskom dermatitisu sklonu kožu.

SUHA KOŽA KOJA SVRBI

Kod dojenčeta se vide suha, crvenkasta, razgrebana, upaljena žarišta na licu, vratu, te unutrašnjim stranama laktova, zapešća, koljena i nožnog zgloba. Sve promjene popraćene su svrbežom, zbog kojeg djeca loše spavaju, razdražljiva su i plačljiva.

KVALITETNA KONTROLA BOLESTI

Cilj liječenja je kontrola simptoma što se postiže upornom, redovitom, pravilnom njegom suhe kože.

Dermatološki liječnički tretman uključuje redovitu intenzivnu njegu suhe kože primjenom emolijenata i balzama, a kod srednje teških i teških upalnih kožnih promjena primjenu kortikosteroidnih krema i imunomodulatora.

Pravilnom njegom suhe kože postižemo puno. Smanjuje se suhoća kože, hrapavost i ljuskanje, ublažava svrbež i osjećaj zatezanja, regenerira zaštitni hidrolipidni sloj i koža postaje otpornija na vanjske alergene i iritanse. Skraćuje se vrijeme liječenja i smanjuje količina primijenjenih kortikosteroidnih krema.

Važno je izbjegavati utvrđene alergene i poznate iritirajuće čimbenike kao što su prašina, cigaretni dim, vunene tkanine, pranje sa sapunima.

 

SVEOBUHVATNA HIGIJENA I NJEGA SUHE KOŽE SKLONE ATOPIJI

Dijete se pere Xémose kremastim sindetom koji sprječava isušivanje kože zbog negativnog utjecaja klora i tvrde vode te nadoknađuje lipide, a koristi se i za pranje vlasišta. Za tuširanje se može koristiti i Xémose ulje za pranje.

Sve proizvode treba dobro isprati vodom s kože. Nakon kupanja u roku od 2-3 minute treba namazati kožu Xémose emolijentnom kremom ili Xemose uljnim balzamom te jako suha područja namazati Xémose ceratom.

Dobro njegovana koža manje je osjetljiva, manje sklona isušivanju i upalama. Ako je svrbež intenzivan, tada se emolijentna krema nanosi i nekoliko puta dnevno. Prije odlaska u šetnju namazati lice i ruke Xemose kremom za lice kako bi se zaštitili od vjetra i hladnoće. Xémose krema sadrži prirodni shea maslac, patentirani CERASTEROL-2F koji jača kožnu barijeru te TLR-2 REGUL koji stimulira antimikrobne peptide, Uriage termalnu vodu koja štiti i CHRONOXINE novi patentirani sastojak koji smanjuje svrbež i skraćuje fazu upale. Xémose emolijentna krema nadoknađuje ceramide u koži, obnavlja hidrolipidni sloj i kožu čini mekom i glatkom.

Xémose proizvodi sigurni su i učinkoviti od prvog dana života, ne sadrže sapune, parabene, parfeme te su hipoalergeni.
 

HIGIJENA

  1. Kupajte ili tuširajte bebu kratko (5-10 minuta) s mlakom vodom (35-36˚C)

  2. Perite dijete izravno svojim dlanovima

  3. Izbjegavajte korištenje spužvica i ručnika za pranje

  4. Osušite bebinu kožu čistim mekim ručnikom, nježno tapkajući kožu

NJEGA KOŽE

  1. Odmah nakon kupanja (unutar 3 minute) namažite bebu emolijentnom kremom dok je koža još vlažna.
  2. Operite ruke prije nanošenja emolijentne kreme ili  balzama.
  3. Hidratizirajte kožu vašeg djeteta dva puta dnevno.
  4. Nastojte ne trljati kožu, jer to može izazvati iritacije.
  5. Režite nokte kratko i redovito kako bi se izbjegle ozljede uslijed grebanja.

Povezani proizvodi

Povratak na vrh