• Brza isporuka
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

Fragonard

Fragonard

96 proizvoda

Postavite silazno
Stranica
po stranici

_ _ _ _ _

FRAGONARD, PRIČA O IZRADI PARFEMA...

Nedugo prije Prvog svjetskog rata Eugène Fuchs, poduzetnik u duši koji je već bio zaveden čarima parfema, odlučio je osnovati vlastitu parfumeriju temeljenu na novom konceptu prodaje parfumerijskih proizvoda izravno turistima koji su na počeli otkrivati čari francuske Rivere. Parfumerie Fragonard otvorena je 1926. godine. Eugène Fuchs odlučio ju je nazvati po slavnom slikaru rođenom u Grasseu, Jean-Honoré Fragonardu (1732.-1806.), kao posvetu i gradu Grasseu i profinjenosti umjetnosti 18. stoljeća. Slično tome, izbor imena izrazio je njegovu želju da svoj posao vodi u skladu s tradicijom.

Taj duh vjerno su ovjekovječile tri generacije koje su vodile i još uvijek vode tvrtku. Na njihov poticaj otvoreni su novi proizvodni pogoni i prodajna mjesta u Grasseu, Ezeu i Parizu.

Pod mandatom Jean-Francoisa Coste Parfumerie Fragonard je prošla kroz brzu ekspanziju i modernizaciju. Kao strastveni kolekcionar umjetnina, tijekom 1970-ih prikupio je veliku i jedinstvenu zbirku antiknih predmeta povezanih s parfemima koji su obogatili Fragonard i dali gradu Grasseu novu kulturnu dimenziju.

Danas, kćeri Jean-Françoisa Coste, Agnès i Françoise, upravljaju sudbinom parfumerije, te su jednako kao i prethodne generacije zabrinute za nastavak izgradnje tvrtke dok je prilagođavaju trenutnim potrebama i željama tržišta.

Povratak na vrh