• Brza isporuka
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

HiPP

HiPP

4 proizvoda

Postavite silazno
po stranici

_ _ _ _ _

HiPP - Krajem 19. stoljeća Josef Hipp (1867-1926) je radio u slastičarni u Pfaffenhofenu. Ubrzo je postao i njezin vlasnik. 1897. oženio se Mariom Ostermayer te su imali brojno potomstvo. 1898. godine rođene su blizanke. Budući da je Maria imala problema s dojenjem, prehrana je ubrzo postala problematična, pa se Josef morao pobrinuti za hranu. Počeo je razmišljati o prehrani svojih djevojčica. Kao slastičar dosjetio se: samljeo je dvopek i dobio brašno, koje su dodali mlijeku da bi bilo gušće i zasitnije. Djevojčice su preživjele, kao i ostalo petoro djece.

1901. Prvi proizvod

Osnivač tvrtke Georg Hipp stariji Uspjeh brašna od dvopeka, koje je djed Clausa Hipp-a prodavao u svojoj slastičarni, ubrzo je prerastao granice malog gradića. Brašno se pakiralo u crno-bijelim kutijicama koje su bile već dobro poznate roditeljima u Bavarskoj. Početkom stoljeća HiPP je s brašnom od dvopeka započeo razvoj svog branda. Jedan od već odraslih sinova, Georg Hipp, pomagao je roditeljima prodajući od vrata do vrata čak i u velikom Münchenu. Postao je zaljubljenik svog posla i 1932. utemeljio je tvrtku HiPP.

1960. Dječja hrana u staklenkama

Početkom 70-ih HiPP brašno od dvopeka ponuđeno je cijelom njemačkom tržištu.
Ugledavši se u američke primjere, Georg Hipp je počeo proizvoditi povrtne kašice za dojenčad. 1958. godine već je bilo četiri proizvoda, dva mesna obroka i dvije povrtne kašice.

Od 1960. godine dječja hrana se ne pakira više u limenkama, nego u staklenkama. Paleta proizvoda se iz dana u dan sve više širi, od sokova do mesnih obroka, od dječjih deserta i menija do kašica od integralnih žitarica i voća.

1956. Pioniri BIO uzgoja

Paralelno s počecima industrijske proizvodnje dojenačke hrane, Georg Hipp počeo je 1956. godine s uzgojem poljoprivrednih kultura prirodnim metodama, daleko od industrije i bez kemikalija.

Bio je oduševljen razmišljanjima Dr. Hansa Müllera, oca BIO poljoprivrede.

Cilj je bio: zdrava dječja hrana putem zdravog organsko-biološkog uzgoja.

Obiteljsko gospodarstvo u blizini Pfaffenhofena postalo je BIO gospodarstvo. Hipp braća Claus, Paulus i Georg nastavljaju svijetlu obiteljsku tradiciju i BIO filozofija nastavlja biti njihova nit vodilja u poslovanju.

Malo pomalo susjedna gospodarstva uviđaju dobre strane BIO uzgoja i postaju kooperanti HiPP-a. HiPP je danas najveći svjetski prerađivač kultura iz organsko biološkog uzgoja.

Povratak na vrh