• Brza isporuka
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

Solgar Resveratrol 200 mg

Pakiranje: 60 kapsula

45,71 €

Resveratrol je osnovni sastojak mnogih biljaka, međutim, najveću koncentraciju nalazimo u crnom grožđu i korijenu japanskog dvornika.

Resveratrol je polifenol porijeklom iz biljaka, antioksidans. Mehanizam djelovanja resveratrola temelji se na sprječavanju agregacije trombocita, vazodilataciji, te inhibiciji oksidacije LDL kolesterola glavnog rizičnog čimbenika za razvoj ateroskleroze i posljedično infarkta miokarda. Utječe na usporavanje starenja i dugovječnost. Jedna doza ima resveratrola kao 186 čaša crvenog vina - snažan antioksidans.
Resveratrol je polifenol porijeklom iz biljaka. Povezuje se s pojavom tzv. „francuskog paradoksa.“ - pojavu da se kod Francuza bilježi manja stopa smrtnosti i obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti, iako njihova prehrana u prosjeku sadrži veću količinu zasićenih masnih kiselina nego prosječna prehrana stanovništva ostalih razvijenih zemalja. Jedno od objašnjenja ovog paradoksa je umjerena konzumacija crnog vina bogatog antioksidansima poput resveratrola. Mehanizam djelovanja resveratrola temelji se na sprječavanju agregacije trombocita, vazodilataciji, te inhibiciji oksidacije LDL kolesterola glavnog rizičnog čimbenika za razvoj ateroskleroze i posljedično infarkta miokarda. Antioksidativni učinak očituje se u zaštiti integriteta stanične membrane, čime se osigurava pravilno funkcioniranje staničnih struktura, dok se inhibicijom cikoooksigenaze smanjuju upalne reakcije u organizmu. Resveratrol aktivira sirtuine - novu skupinu proteina koji su uključeni u niz staničnih procesa, a prije svega u očuvanje genske stabilnosti, obnavljanje DNA i apoptozu čime, pak, direktno utječe na usporavanje starenja i dugovječnost.
1-2 kapsule dnevno, uz obrok.
Specifikacije
Active principles Pogodno za vegane. Bez šećera, soli i škroba. Proizvod ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe umjetnih konzervansa, aroma ili boja.
Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu recenzirati.
Korijen japanskog dvornika, Polygonum cuspidatum, sadrži 200 mg (50%) resveratrola
Povratak na vrh