Narudžbe na [email protected]

Valuta
  • Isporuka odmah
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

Boson brzi test - COVID-19

Pakiranje: 1 ispitni uređaj, 1 otopina, 1 tuba, 1 sterilni štapić, 1 upute za upotrebu

Test za samotestiranje

In vitro dijagnostički brzi test za kvalitativno otkrivanje antigena SARS-CoV-2 u uzorcima brisa nosa kod kuće.


Prilikom samotestiranja važno je precizno slijediti upute priložene uz test.

 

35,00 HRK
COVID-19 je akutna respiratorna zarazna bolest. Na temelju trenutnog epidemiološkog istraživanja, razdoblje inkubacije je 1 do 14 dana, uglavnom 3 do 7 dana. Glavne manifestacije uključuju vrućicu, umor i suhi kašalj. Začepljenje nosa. curenje nosa. grlobolja. bolovi u mišićima se također pojavljuju kao simptomi. Pratite nadležne i vjerodostojne zdravstvene izvore kako biste se informirali o epidemiološkim preporukama te zaštitili sebe i druge.

Brzi SARS-CoV-2 Antigen test je in vitro test na osnovi imunokromatografije te je kao takav dizajniran za brzo kvalitativno određivanje antigena virusa SARS-CoV-2 u brisovima nosa osoba s ili bez simptoma ili drugih epidemioloških razloga za sumnju na COVID-19. Ovaj brzi test za ispitivanje antigena SARS-CoV-2 otkriva nukleokapsidni protein SARS-CoV-2 (protein N). Brza Sars-CoV-2 testna kartica ne smije se koristiti kao jedina osnova za dijagnosticiranje ili isključivanje infekcija virusom SARS-CoV-2. djeci mlađoj od 14 godina treba pomagati odrasla osoba.

Molimo Vas da pažljivo pročitate upute na letku priloženom u kutiji s testom te da se pridržavate uputa o upotrebi.
Testni komplet se može odlagati u uobičajenom kućnom smeću u skladu s važećim lokalnim propisima.

OGRANIČENJA:
1. Test se može koristiti isključivo za kvalitativno otkrivanje SARS-CoV-2 virusnog antigena u uzorcima brisa nosa. Točna koncentracija SARS-CoV.2 virusnog antigena ne može se odrediti kao dio ovog testa.
2. Pravilnom uzimanje uzorka je kritično. Nepridržavanje postupka može rezultirati netočnim rezultatima ispitivanja. Nepravilno uzorkovanje, skladištenje ili čak zamrzavane i odmrzavanje uzorka može dovesti do netočnih rezultata.
3. ako je virusno opterećenje uzorka ispod granice detekcije testa, test može proizvesti negativna rezultat.
4. Kao i kod svih dijagnostičkih testova, konačna klinička dijagnoza ne bi se trebala temeljiti na rezultatu jednog testa. već bi je liječnik trebao napraviti nakon procjene svih kliničkih i laboratorijskih rezultata.
5.Negativan rezultat ne isključuje infekciju virusom SARS-CoV-2 i treba ga potvrditi molekularnim dijagnostičkim metodama ako se sumnja na COVID-19.
6. Pozitivan rezultat ne isključuje infekciju drugima patogenima.
7. Brzi antigenski SARS-CoV-2 test može otkriti i održiv i neživ SARS-CoV-2 materijal. Performanse brzog testa ovise o virusnom opterećenju i možda nisu u korelaciji s drugim dijagnostičkim metodama provedenima na uzorku.
8. Korisnici trebaju testirati uzorak što prije moguće nakon prikupljanja uzorka i to unutar 2 sata.
9. Osjetljivost za briseve nosa ili orofarinksa može biti niža od briseva nazofarinksa. Preporučuje se uzimanje uzorka nazofaringealnog brisa od strane zdravstvenog djelatnika.
10. Monoklonska protutijela mogu uzorkovati grešku.
u otkrivanja ili otkriti s manje osjetljivosti SARS-CoV-2 viruse koji su prošli manje promijene u aminokiselinama.
11. Količina antigena i uzorku može smanjiti kako se trajanje bolesti produžuje. Primjerci prikupljeni nakon 5 / 7 dana bolesti imaju veću vjerojatnost da će biti negativni u usporedbi s RT-PCR testom.
12. Testni paket sadrži pribor za prikupljanje uzoraka i njihovo testiranje. Koristite isključivo pribor u paketu. Nemojte uzimati uzorak drugim brisnim štapićem ili koristiti drugi reagens.
13. Valjanost brzog SARS-CoV-2 Antigen testa nije dokazana za identifikaciju-potvrdu izolacija kulture tkiva i ne smije se koristiti u tom svojstvu.
14. Pozitivni rezultati testa ne isključuju infekciju s drugim patogenima. Pozitivni rezultati mogu se pojaviti u slučaju infekcije virusom SARS-CoV.

Ovaj testni komplet je prilagođen osobama svih uzrasta, a djeci mlađoj od 14 godina je potrebna pomoć odrasle osobe. Ako osoba osjeća bol tijekom testiranja, prekinite test te se obratite medicinskom osoblju.
VAŽNE INFORMACIJE PRIJE TESTIRANJA:
1. Pažljivo pročitajte letak s uputama.
2. Nemojte koristiti proizvod nakon isteka roka trajanja.
3. Nemojte koristiti proizvod ako je vrećica oštećena ili nije zatvorena.
4. Testni uređaj čuvajte na temperaturi od 4 do 30 stupnjeva Celzijusa u originalnoj zatvorenoj vrećici. Ne smrzavati.
5. Proizvod treba koristiti na sobnoj temperaturi od 15 do 30 stupnjeva. Ako je proizvod pohranjen u hladnom području / ostavite ga na sobnoj temperaturi minimalno 30 minuta prije korištenja.
6. Rukujte svim uzorcima kao potencijalno zaraznima.
7. Neodgovarajuće ili neprikladnom prikupljanje uzoraka, skladištenje i prijevoz mogu dati netočne rezultate ispitivanja.
8. Koristite briseve uključene u testni komplet kako biste osigurali optimalnu učinkovitost testa.
9. Ispravno uzimanje uzoraka najvažnije je korak u postupku. Svakako prikupite dovoljnu količinu uzorka kako biste osigurali optimalnu učinkovitost testa.
10. Ispušite nos nekoliko puta prije uzimanja uzorka.
11. Uzorak treba testirati što prije moguće nakon uzimanja uzorka.
12. Kapi testnog uzorka nanesite samo na predviđeni testni okvir (S)
13. Previše ili premalo kapi otopine za ekstrakciju može dovesti do ne važećeg ili netočnog rezultata.
14. Kada se koristi kako je predviđeno. ne smije doći do kontakta s otopinom za ekstrakciju. U slučaju kontakta s kožom, očima, ustima ili drugim dijelovima - isprati čistom vodom. Ako iritacija potraje, obratite se liječniku.
15. Djeci mlađoj od 14 godina treba pomagati odrasla osoba.

PRIPREMA:
- Očistite i osušite ravnu površinu.
- Provjerite sadržaj testnog kompleta. Pobrinite se da ništa nije oštećeno ili slomljeno.
- Držite sat pri ruci.
- Ispušite nos nekoliko puta prije uzimanja uzorka.
- Operite ruke.


Postupak testiranja:

1. rotirajte poklopac bočice za ekstrakciju uzorka. Oprez: otvorite ga dalje od lica i pazite da ne prolijete tekućinu.
2. Istisnite svu tekućinu iz bočice u tubu za ekstrakciju. oprez: izbjegavajte dodirivanje bočice i tube.
3. Pronađite bris u zatvorenom omotu unutar kompleta te identificirajte mekani kraj brisa obložen tkaninom. Otvorite pakiranje te izvadite bris. Važno: nikada ne dodirujte mekani dio brisa rukama!
4. Pažljivo umetnite vrh brisa u jednu od nosnica. Vrh brisa treba umetnuti ne manje od 2,5 com do ruba nosnice. Rotirajte bris 3/4 puta duž sluznice nosnice. Ostavite bris u nosnici nekoliko sekundi. Koristeći isti bris, Ponovite postupak u drugoj nosnici. Oprez: Možete osjećati nelagodu. Nemojte gurati bris ako osjetite jaku bol ili snažan otpor.
5. Stavite bris u tubu za ekstrakciju. rotirajte bris 3 / 5 puta. Ostavite bris u tubi s ekstrakcijskom otopinom 1 minutu.
6. Prstima stisnite/uštipnite tubu za ekstrakciju i uklonite otopinu iz brisa što je više moguće.
7. Dobro pričvrstite čep na tubu!
8. testnu karticu iz kompleta potrebno je držati na sobnoj temperaturi prije testiranja. Otvorite vrećicu te izvadite karticu. karticu je potrebno držati na čistoj i ravnoj površini. Oprez: nakon otvaranja kartica se mora odmah koristiti.
9. Stavite 3 kapi testnog uzorka iz ekstrakcijske tube u otvor S na kartici. Oprez: potrebno je spriječiti stvaranje mjehurića zraka u otvoru S.
10. Rezultat pročitajte za 10 - 20 minuta.
OPREZ: Rezultati nakon 20 minuta neće biti točni.

Tumačenje rezultata:
Pozitivan: ako se pojave dvije (2) obojene trakice - jedna obojena trakica u kontrolnoj zoni (C); druga u testnoj zoni (T) u roku od 15 do 20 minuta — test je pozitivan!
OPREZ: BEZ OBZIRA KOLIKO JE OBOJENA TRAKICA U TESTNOJ ZONI (T) - REZULTAT TREBA SMATRATI POZITIVNIM!

Negativan: Ako se jedna obojena trakica pojavi u kontrolnoj zoni (C), a u testnoj zoni se ne pojavi trakica u roku od 15 do 20 minuta rezultat testa je negativan.

Nevažeći: Ako se linija ne pojavi na kontrolnom području (C) u roku od 15 do 20 minuta, test je nevažeći. Ponovite test s novim testom. Prodavač ne preuzima odgovornost za pojavu nevažećeg testa. Kontrolna linija je integrirani reagens i koristiti se za kontrolu postupka.kontrolna linija se pojavljuje kada je test ispravno proveden i reagensi su aktivni.
Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu recenzirati.
Novo
Povratak na vrh