• Brza isporuka
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

Šamponi za njegu obojene kose

19 proizvoda

Postavite silazno
po stranici

Nakon bojanja kose preporučuje se korištenje šampona posebno formuliranog za obojenu kosu. Ovi šamponi osmišljeni su kako bi pomogli u očuvanju živosti i dugotrajnosti vaše boje kose dok istovremeno nježno čiste i njeguju kosu.

Odlučite se za šampone koji pružaju dodatnu hridataciju i njegu kako biste spriječili moguće isušujuće učinke bojanja kose. Obojena kosa je sklonija blijeđenju, jer se molekule boje mogu postupno isprati redovitim čišćenjem. Ovi šamponi sadrže nježna sredstva za čišćenje koja ne skidaju boju niti uzrokuju njezino prerano matiranje.

Proces bojanja kose može ukloniti vlagu i hranjive tvari iz vlasi, ostavljajući ih suhima i sklonima oštećenjima. Specijalizirani šampon za obojenu kosu sadrži sastojke koji pružaju dodatnu hidrataciju i njegu kako bi obnovili ravnotežu vlažnosti kose. Ovi šamponi pomažu u održavanju vlasi kose, čineći ih otpornijima na lomljenje.

Obojena kosa često zahtijeva pH-uravnoteženu okolinu kako bi održala živost boje i spriječila promjenu boje. Specijalizirani šamponi za obojenu kosu formulirani su sa svojstvima pH-uravnoteženosti koja pomažu u održavanju pH razine kose unutar optimalnog raspona. To doprinosi zadržavanju boje i sprječava da boja postane mutna ili izobličena.

Obojana kosa općenito je osjetljivija i podložnija oštećenjima, osobito ako je bila podvrgnuta višestrukim procesima bojanja. Specijalizirani šamponi za bojanu kosu obično su formulirani s blažim sastojcima kako bi se smanjilo daljnje oštećenje kutikule kose. Ne sadrže jake sulfate, parabene i druge potencijalno štetne kemikalije koje mogu ukloniti boju ili uzrokovati pretjeranu suhoću.

Korištenje šampona posebno dizajniranog za bojanu kosu pomaže u održavanju cjelokupnog zdravlja i izgleda kose. Očuvajući boju i dajući potrebnu hidrataciju, ovi šamponi doprinose vitalnosti i sjaju kose. Također pomažu spriječiti da obojena kosa postane bez sjaja, beživotna ili lomljiva.

Korištenjem specijaliziranog šampona za obojanu kosu možete produljiti postojanost boje. Važno je napomenuti da različite vrste boja, boja kose i stanja kose mogu zahtijevati posebne formulacije, pa je preporučljivo odabrati šampon koji odgovara vašim specifičnim potrebama i posavjetovati se sa svojim frizerom za personalizirane preporuke.

Povratak na vrh