• Brza isporuka
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

Rabenhorst

Rabenhorst

14 proizvoda

Postavite silazno
po stranici

_ _ _ _ _

Od "vina bez alkohola" do čistih, zdravih voćnih sokova. Haus Rabenhorst u Unkelu može se osvrnuti na bogatu povijest dugu više od 200 godina. Godine 1805. kamen temeljac Hausa Rabenhorsta položio je svećenik Heinrich Lauffs (1761.-1837.). Te je godine osnovao vinariju u Oberwinteru, samo nekoliko kilometara udaljenoj od današnjeg doma poslovanja.

80 godina kasnije (1885.), njegov unuk, Oskar Lauffs, seli posao na sadašnju lokaciju u Unkel, s vilom tvrtke koja je i danas karakteristična za Haus Rabenhorst.

1898. godine njegov sin Alexander Lauffs (1865.-1951.) koristi proces pasterizacije koji je izumio Louis Pasteur i pokreće proizvodnju "vina bez alkohola". Nastaje "Sok od crvenog grožđa", koji postaje robenhorstov zaštitni znak i predstavlja prvi korak na putu proizvođača zdravih sokova.

1920. godine njegovi sinovi, Günther Lauffs (1901.-1990.) i Walther Lauffs (1903.-1981.), započinju svoje poslovne karijere. U skladu s pokretom “zdravstvene reforme” zagovaraju zdravu, prirodnu prehranu. Pod njihovim vodstvom Rabenhorst postaje sinonim za zdrave voćne sokove, a asortiman proširuju proizvodi koji su i danas poznati i voljeni.

Već 1969. pokreću sustav kontroliranog, organskog ugovornog uzgoja u Rabenhorstu. Prvi ugovori o istraživanju sklopljeni su s Institutom za organske poljoprivredne znanosti Sveučilišta u Kasselu, čime je započeo proces suradnje koji traje više godina. Ovo je pionirski korak u razvoju kontroliranog, organskog uzgoja.

1970-ih godina zdravi proizvodi od voćnih sokova iz Rabenhorsta također se oglašavaju na televiziji od rane faze. Danas stare televizijske reklame imaju čar prošlih dana. Pogledajte malo stare reklame na našem Youtube kanalu.

205. godine Haus Rabenhorst slavi 200. rođendan. Prvi njemački proizvođač nekvarljivog soka od grožđa izrastao je u poduzeće koje je kao nitko drugi za zdrave, visokokvalitetne sokove.

Povratak na vrh