• Brza isporuka
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

Njega tetovaže

Nedavno ste se tetovirali ili planirate napraviti tetovažu?

Svakako vam je u interesu da tetovaža zacijeli što bolje, da se boje ne razliju tijekom zacjeljivanja te da ostanu što duže postojane.

Evo nekoliko savjeta:

- Svakako izbjegavajte tetoviranje tijekom ljetnih mjeseci zbog štetnog utjecaja sunca, znoja i morske soli. Obavite tetoviranje najidealnije u periodu od rujna do travnja.

- Nakon tetoviranja tetovaža se zaštiti običnom prozirnom folijom za domaćinstvo koja se drži 3 do 5 sati.

- Nakon micanja folije krećete s pravilnom higijenom i njegom.

- Tetovaža se više ne štiti folijom nakon tih inicijalnih nekoliko sati, međutim ako vam je vaš tattoo artist preporučio drukčije iz nekog razloga (ovisno o tipu kože ili mjestu na kojem je tetovaža) svakako ga poslušajte. Možete čak nabaviti second skin.

- Higijena je jako bitna, morate oprati mjesto gdje je tetovaža kako biste izbjegli razne infekcije. Svakako koristite blage dermatološke gelove za tuširanje, bez mirisa.

- Nakon pranja posušite tetovažu, ali ne s ručnikom, nego tapkajte s papirnatim, jednokratnim kuhinjskim ručnikom i pripazite da komadići papirnatog ručnika ne ostanu zalijepljeni za tetovažu.

- Nakon što je tetovaža posušena namažite kremu koju vam je preporučio tattoo artist u tankom (prozirnom) sloju jer predebeli sloj onemogućava disanje kože što može uzrokovati upalu ili pojavu prištića na tetovaži. Cijeli postupak (operi-posuši-namaži) trebate ponavljati svaka 2 do 3 sata, osim kada spavate. Vrlo je važno da tetovažu konstantno njegujete kako biste izbjegli krastice koje prilikom otpadanja povuku dio boje te nastane oštećenje na tetovaži. Kreme za njegu tetovaža bi trebale biti hidratantne, po mogućnosti sadržavati aktivne sastojke koji potiču zacjeljivanje (na bazi bakra i cinka) te ne smiju sadržavati parfeme ili alkohol.

- Nekoliko dana nakon tetoviranja, površinski sloj boje počet će se ljuštiti, ali nemate razloga za brigu jer je to dio procesa zacjeljivanja. Suzdržite se od čupkanja ljuskica jer time možete oštetiti tetovažu.

- Tetovaža je površinska rana i zaraste tek kada se preko nje stvori novi sloj kože. Ta koža je u prvih nekoliko mjeseci nakon tetoviranja vrlo tanka i osjetljiva pa je važno pripaziti na čimbenike koji mogu rezultirati oštećenjem.

- U slučaju da je tetovaža na vidljivom mjestu, obavezno je zaštitite od sunca odjećom ili kremom sa SPF zaštitom.

- Ako želite da tetovaža ostaje postojana dugo godina, njegujte je hidratantnom njegom svaki put nakon tuširanja, a kad je izlažete suncu, njegom sa SPF zaštitom!

 

Povezani proizvodi

Povratak na vrh