• Brza isporuka
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

BABY SEBAMED - Sigurna i prirodna njega bebine kože od prvog dana

Odgovori na pitanja kako pravilno njegovati novorođenče i dojenče mogu se dobiti već u rodilištu, ali i od patronažne sestre koja će posjetiti majku i njezino dijete u njihovom domu. No, savjeta nikad dosta, pa krenimo redom.

Koža dojenčeta je nježna, tanka, osjetljiva, a potkožno masno tkivo oskudno. Žlijezde lojnice, kao ni znojnice nisu još posve razvijene, pa se bebina koža lako isušuje, podložnija je negativnim učincima sunčeve svjetlosti, a osjetljiviji je i mehanizam termoregulacije.

Uz ekspertizu zdravstvenih stručnjaka, pedijatara i dermatologa Sebamed već više od 30 godina proizvodi liniju za njegu kože beba i djece, Baby Sebamed.
 

pH 5,5 - blago kiseli površinski sloj kože štiti od razmnožavanja štetnih bakterija i gljivica

Površinski je sloj kože epidermis, a sastoji se od stanica koje sprječavaju isušivanje kože. Hidrolipidni zaštitni sloj koji prekriva kožu je prirodna kožna barijera koja ima također važnu ulogu u obrani kože od isušivanja, od invazije mikroba i prodora različitih alergena. Površina kože je blago kisela (pH oko 5,5), a to onemogućava razmnožavanje štetnih bakterija i gljivica. Blago kiseli pH pospješuje barijernu funkciju kože tako što stabilizira lipide koji sprječavaju gubitak vode i prodor mikroorganizama u kožu.

Površinski zaštitni sloj ključan je za zdravlje bebine kože. Kožna barijera je vrlo nježna i tanka, te pranje i njega trebaju biti prilagođeni bebinoj koži. Promjena pH (zbog primjene običnih sapuna ili krema koje su alkalne i dr.) čini kožu podložnom infekcijama, isušivanju, iritaciji i alergiji, pa djetetu treba osigurati prirodnu i učinkovitu njegu koja neće narušiti pH ravnotežu.

Sa kupanjem u kadici može se započeti kada zaraste pupčana ranica. Sve što je potrebno za njegu djeteta treba biti nadohvat ruke. Ne treba se udaljavati od djeteta, uvijek jednom rukom budite u kontaktu s njim. Temperatura prostorije treba biti oko 24 stupnjeva C, a temperatura vode 37 stupnjeva C. Kako bebina koža stvara manje sebuma i znoja ne zahtijeva često pranje kao u odraslih.

Prilikom njege dječje kože valja koristiti proizvode koji sadrže prirodne djelatne tvari posebno odabrane za njegu osjetljive dječje kože, poput shea maslaca, bademovog ulja, ulja avokada, kamilice, ekstrakta masline, maslinovo ulje, jojoba ulje...isl. Takvi proizvodi su hipoalergeni, ne sadrže alkohol, boje, ftalate i parabene.

Sindeti - moderna alternativa sapunima

Sapun mora biti neutralan ili blago kiseo (pH 5,5) što je naznačeno na ambalaži kako se za vrijeme pranja ne bi narušila ravnoteža mikrobioma kože i uklonio zaštitni kiseli sloj. Sve češće su u primjeni sindeti, kao moderna alternativa sapunima. Takav sindet je Baby Sebamed pjena za pranje pH 5,5 koja je bez sulfata koji mogu isušiti kožu. Sindeti dobro uklanjaju prljavštinu, te su u prednosti zbog postojanosti prema tvrdoj vodi, nižih su pH vrijednosti i bolje podnošljivi za kožu, pa se osim kod djeteta zdrave kože, primjenjuju i kod djeteta bolesne kože, kao što je atopijski ekcem.

Najučestalije promjene na koži dojenčeta

PELENSKI OSIP može se pojaviti bilo kada. Za sprječavanje i ublažavanje pelenskog osipa preporučuje se redovito mijenjanje pelena, čišćenje blagim sredstvima pH 5,5, kao što su Baby Sebamed Nježne vlažne maramice , bez dodatka detergenta i zaštitna krema za pelenski osip na bazi bisabolola koji umiruje, titan dioksida, pčelinjeg voska i provitamina B5. Baby Sebamed krema za pelenski osip istovremeno ublažava iritaciju, smanjuje nastalo crvenilo i štiti kožu od stolice i mokraće.

TJEMENICA se prepoznaje po ljuskastim, masnim naslagama na vlasištu, ispod kojih koža može biti crvena. Svrbeža nema. Naslage se uklanjaju svakodnevno, primjenom gotovih dermokozmetičkih pripravaka za tjemenicu uz redovito pranje vlasišta Baby Sebamed Dječjim šamponom koji je blaga formula bez suza. Naslage se mogu vraćati čak i do navršene prve godine djetetova života.

SUHA KOŽA I SKLONOST ATOPIJSKOM DERMATITISU prepoznaju se po hrapavim, suhim žarištima, koja se brzo zacrvene, a dijete ih razgrebe zato što ga svrbi. Promjene se vide na licu, vratu, pregibima ruku i nogu. Za njegu se koriste emolijenti, Baby Sebamed Mlijeko za njegu suhe kože sadrži prirodni shea maslac, glicerin, ceramide i omega masne kiseline, koji djeluju na restrukturiranje kožne barijere.

Uzajamno djelovanje ovih sastojaka sprječava isušivanje kože i na taj način se ublažava svrbež, nestaje crvenilo i koža postaje elastična i glatka.

Za kupanje se koristi Baby Sebamed Ekstra nježan gel za pranje (sindet) namijenjen za pranje suhe i osjetljive kože pH 5,5.

Nakon kupanja dijete se nježno obriše mekanim ručnikom. Na područja suhe kože nanese se emolijent za specifičnu intenzivnu njegu suhe i osjetljive kože lica i tijela.

Otkrivena područja, kao što su lice i ruke zaštitite od isušivanja primjenom Baby Sebamed Zaštitne kreme za lice.

Povezani proizvodi

Povratak na vrh