• Brza isporuka
  • 100% sigurna kupnja
  • Plaćanje na rate
  • Povrat u roku 14 dana
  • Blog

Solgar FULL SPECTRUM CURCUMIN kapsule

Pakiranje: 30 kapsula

37,75 €

Kurkumin je glavni predstavnik kurkuminoida sadržanih u korijenu kurkume (Curcuma longa).

Kurkumin je lipofilna molekula (topiva u mastima), polifenolne strukture i karakteristične žute boje. Kurkumin je biološki najaktivniji sastojak kurkume koji je privukao veliku pozornost uslijed brojnih istraživanja o mehanizmu njegove interakcije s organizmom.

Jedan od izazova u oralnoj primjeni kurkumina je pitanje njegove bioraspoloživosti. Čak i nakon primjene visokih doza nativnog kurkumina, samo vrlo male količine dospiju do krvotoka, zbog brzog metabolizma u jetri i stijenci crijeva.

Količina kurkumina koju tijelo apsorbira i zadržava je istinsko mjerilo njegove bioraspoloživosti. Istraživanja su pokazala da micelarni kurkumin u Solgar Curcuminu ima 185 puta veću bioraspoloživost i 6,8 puta bržu apsorpciju od nativnog kurkumina.

Solgar Curcumin je osobito pogodan za osobe koje vode aktivan stil života, jer samo 1 kapsula dnevno daje 185 puta bolju učinkovitost.

Solgar, 30 mekih želatinskih kapsula

Inače teško topljiv i slabo apsorbirajući kurkumin, u ovom je proizvodu transformiran u vodotopljivi fitonutrijent što ga čini odmah dostupnim za maksimalnu apsorpciju, bioraspoloživost i aktivnost. Učinkovitost samo jedne kapsule može se usporediti s učinkom 74 kapsule standardnog ekstrakta kurkumina od 100 mg. Osim što jedna kapsula na dan ima 185 puta bolju bioraspoloživost, ovaj je proizvod u nedavno provedenoj studiji pokazao i produženo djelovanje, zadržavajući se u plazmi puna 24 sata.
Uzima se 1 kapsula na dan, uz obrok.
Specifikacije
Active ingredients Ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa) - Kurkuminoidi - Kurkumin
Active principles Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lijekove ili imaju posebna medicinska stanja, prije upotrebe ovog proizvoda moraju se posavjetovati s liječnikom.
Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu recenzirati.
Ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa) 800 mg, Ukupni kurkuminoidi 48 mg, Kurkumin 40 mg
Ekstrakt korijena kurkume; emulgator: polisorbat 80; želatina; tvar za zadržavanje vlage: glicerol (iz palminog ulja).
Povratak na vrh